Головна » 2018 » Березень » 3 » ДІЇ ПРИ СНІГОВИХ ЗАМЕТАХ
09:59
ДІЇ ПРИ СНІГОВИХ ЗАМЕТАХ

При слідуванні на автомашині не слід намагатися перебороти снігові замети, необхідно зупинитися, щільно закрити  жалюзі машини, закрити двигун з боку радіатора. Якщо є можливість, автомашину треба постави­ти двигуном до вітру. Періодично потрібно виходити з машини, розгріба­ти сніг, щоб машину не занесло снігом. Крім того, не занесений снігом автомобіль — добрий орієнтир для пошукової групи. Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати. При прогріванні двигуна важливо не допускати  надходження  в кабіну (кузов, салон) вихлопних  газів, з цією ме­тою важливо слідкувати, щоб вихлопна труба не завалювалася снігом.

Якщо в біду разом потрапило декілька чоловік, потрібно зібратися разом і використовувати один автомобіль для укриття, з інших машин необхідно злити воду. Ні в якому випадку не можна покидати укриття — автомашину. В сильний снігопад орієнтири, які здаються надійними з першого погляду, через декілька метрів можуть бути загублені.

Знаходитись поблизу зруйнованої будівлі небезпечно, особливо необхідно остерігатися обірваних електродротів, вони можуть бути під напругою.

Головна умова — не піддаватись паніці, діяти грамотно, стримувати інших людей від нерозумних  вчинків, надавати допомогу постраждалим, і викликати службу порятунку за номером "101"!

Переглядів: 230 | Додав: artem_arepyev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar