Головна » 2018 » Квітень » 18 » ОДНЕ ЧЕРГУВАННЯ - ТРИ ПОЖЕЖІ
08:52
ОДНЕ ЧЕРГУВАННЯ - ТРИ ПОЖЕЖІ

17.04.18 року о 13 год. 11 хв. на пункт зв’язку 14-ДПРЧ м. Миронівка поступило повідомлення про те, що в  с.Пиї, Миронівського р-н, горить трав`яний настил та є загроза розповсюдження вогню до лісу . На гасіння пожежі виїхав черговий караул 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Миронівка в складі одного відділення. По прибуттю до місця виклику встановлено, що горить травяний настил на площі 1.5 га. Пожежу ліквідовано о 20 год. 12 хв.

 О 13 год. 20 хв.  на пункт зв’язку частини поступило повідомлення про те, що  в селі Пустовіти, біля ставка горить сторожевий вагончик. До місця пожежі було направлено друге відділення чергового караулу 14-ДПРЧ (м. Миронівка). Прибувши на місце було встановлено, що сторожовий вагончик повністю охоплений вогнем. Пожежу ліквідовано о 14 год. 40 хв. В наслідок  чого,сторожовий  вагончик згорів вщент.

О 23 год. 28 хв. на пункт зв’язку частини поступило ще одне повідомлення про пожежу в с. Гулі, вул. Лугова, 3 а, горять дрова на подвір’ї домогосподарства. Завдяки вмілим та рішучим діям рятувальників пожежу  було швидко ліквідовано.

Особливої гостроти проблема гарантування пожежної безпеки набуває в весняно-літній пожеженебезпечний період. За умов сухої теплої погоди перебуваючи в лісових масивах, присадибних ділянках, в місцях масового відпочинку, люди часто порушують елементарні правила пожежної безпеки, нехтують їхніми вимогами, не замислюються над можливими наслідками своєї недбалості.

Також будьте обережними з вогнем, перебуваючи у лісопаркових зонах, адже за умов сухої погоди навіть від кинутого непогашеного недопалка або сірника може статися пожежа.

А щоб попередити їх, необхідно запам’ятати, що розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом і на відстані не менше 15 м. від будівель та споруд. Перебуваючи в лісопаркових зонах, треба вибрати безпечне місце для розведення вогнища та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки, сірники. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском. Також пам’ятайте, що зловживання алкоголем значно притупляє відчуття небезпеки.

Отже, якщо ми будемо уважнішими і обережнішими та завжди виконувати правила пожежної безпеки, то захистимо себе й природу від втрат.

 

 

Начальник караулу 14-ДПРЧ м.Миронівка

Капітан служби ЦЗ                                                              В.В. Бобокал

Переглядів: 230 | Додав: artem_arepyev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar