Головна » 2018 » Березень » 7 » ОТРУЄННЯ ЧАДНИМ ГАЗОМ
09:34
ОТРУЄННЯ ЧАДНИМ ГАЗОМ

Чадний газ, не має кольору і запаху, певна тривалість його вдихання може призводити як до легкої та середньої ступені отруєння (головний біль, нудота, запаморочення, шум у вухах), так і до важкої, що призводить до паралічу дихання і може закінчитися летальним результатом внаслідок задухи. У повсякденному житті отруєння чадним газом - явище нерідке, тому до нього слід бути завжди готовим.

Залежно від того, яка концентрація чадного газу в повітрі, симптоми отруєння можуть бути різними. Крім того, на ступінь вираженості симптомів впливають тривалість перебування в зоні ураження газом, стан здоров'я людини і пр. Отруєння чадним газом має певні симптоми, за якими можна попередньо оцінити, яка ступінь отруєння, від чого залежатимуть лікування і наслідки отруєння. Головними ознаками отруєння чадним газом є: задуха, головний біль, млявість, порушення пам'яті, нудота, порушення серцевого ритму та дрібної моторики, втрата свідомості,параліч.
Здорові люди при не дуже великій концентрації чадного газу можуть відзначати у себе легке нездужання, гальмування реакцій. Особливо небезпечний чадний газ для людей з різними захворюваннями, так, при певній концентрації, коли здорова людина здатна відчути нездужання середньої тяжкості, особи із захворюваннями серця піддаються смертельній небезпеці, крім того, це може спровокувати у вагітних жінок викидень. При сильній концентрації чадного газу (більше 800 мг/м*3) виникають галюцинації, людина впадає в кому.

Слід знати, яка перша допомога повинна бути надана людині, що отруївся чадним газом, саме від цих маніпуляцій може залежати життя і здоров'я пацієнта. В першу чергу слід ліквідувати джерело чадного газу, перекривши його, необхідно відкрити двері та вікна в приміщенні. Отравившегося людини слід негайно винести на вулицю. Якщо він не знепритомнів, дуже важливо забезпечити приплив свіжого повітря. Потрібно покласти холодні примочки на груди і чоло. Якщо пацієнт втратив свідомість, йому може знадобитися непрямий масаж серця, штучне дихання, поки той не прокинеться чи не прибуде швидка допомога. Дуже важливо всім людям, які здійснюють першу допомогу, також убезпечити себе від впливу чадного газу, наприклад, закривши обличчя тканиною.

Переглядів: 236 | Додав: artem_arepyev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar