Головна » 2018 » Квітень » 12 » РЯТУВАЛЬНИКИ ЗНОВУ БОРОЛИСЯ З ВОГНЕМ
07:22
РЯТУВАЛЬНИКИ ЗНОВУ БОРОЛИСЯ З ВОГНЕМ

З настанням теплоти трав'яний настил, який ще вчора був покритий снігом та мокрий, дуже швидко висох на сонці та вітрі. Це стало причиною неспокою в душі людей, які полюбляють гострі відчуття, підпалюючи траву та спостерігаючи за розвитком горіння, приносячи цим випалюванням  природі неоціненної «користі», бо серед народу  існує думка, що спаливши минулорічну траву , нова трава буде кращою. Нажаль, як свідчить остання статистика виникнення пожеж, спалювання  трав’яного настилу призводить до тяжких наслідків. Вогонь при підтримці поривів вітру, розповсюджується дуже швидко переходячи на дровники , господарчі будівлі, житлові будинки та інші споруди, які належать громадянам. Все це призводить до великих матеріальних збитків,  а іноді коштує життю людини.

Так  11.04.2018 року до пожежно-рятувальної частини м. Миронівка майже одночасно поступили повідомлення:

  • перше про те, що в с.Гулі , Миронівського району горить трав’яний настил та  вогонь розповсюджується в сторону житлових будинків.

До місця пожежі було направлено пожежний автомобіль з відділенням рятувальників. Рятувальникам вдалося ліквідувати горіння, на цій пожежі була загроза розповсюдження вогню на приватний житловий будинок.

  • друге повідомлення про загорання господарчої будівлі в    м. Миронівка.

На гасіння пожежі виїхав черговий караул 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Миронівка. По прибуттю до місця виклику було встановлено, що горить дерев'яна господарча будівля та виникла загроза розповсюдження вогню на житловий будинок. Завдяки тому, що повідомлення про пожежу надійшло відразу після її виявлення та чітким бойовим діям рятувальників пожежу було  ліквідовано .

  Слід зауважити , що при виявленні вогню чи диму в помешканнях чи на прилеглій до будівель території необхідно негайно повідомити рятувальників за телефоном 101, а потім приступати до гасіння. Зволікання з часом повідомлення може привести до більш тяжких наслідків від пожежі.

 

Начальник караулу 14-ДПРЧ м. Миронівка

капітан служби ЦЗ                                                                 Орлюк В.Г.

Переглядів: 226 | Додав: artem_arepyev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar