Головна » 2022 » Квітень » 28

ОСНОВНІ ХАРАКТЕРНІ ОЗНАКИ, ЩО ВКАЗУЮТЬ НА МОЖЛИВУ НАЛЕЖНІСТЬ ПІДОЗРІЛОГО ПРЕДМЕТА ДО ВИБУХОВОГО ПРИСТРОЮ:

· знаходження в місцях з масовим перебуванням людей (громадському транспорті) без нагляду валізи, пакунка, коробки тощо;

· зовнішня схожість на боєприпаси та піротехнічні вироби;

· наявність на предметі розтяжок, дротів, що тягнуться від предмета, мотузок, скотчу;

· наявність джерел живлення (батарейки, акумулятори тощо), антен з радіопристроєм, годинникового або електронного таймера;

· наявність підозрілих звуків, що лунають від предмета (цокання годинника, сигнали через певний проміжок часу);

· характерний запах (гасу, розчинника, пально-мастильних і хімічних матеріалів тощо);

... Читати далі »

Переглядів: 84 | Додав: artem_arepyev | Дата: 28.04.2022 | Коментарі (0)

 

   Щороку восени та на весні починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – міф.

Коли спалюється сухостій, то гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання. Як бачимо на практиці дані діяння призводять до великої біди та завдають великої шкоди довкіллю, здоров’ю людини.

   Особливо шкідливим є спалювання сухої рослинності у населених пунктах, де гуляють діти та підлітки. Медики попереджають про можливі захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції ще несформованого дитячого організму чи навіть більш серйозні проблеми. А ... Читати далі »

Переглядів: 86 | Додав: artem_arepyev | Дата: 28.04.2022 | Коментарі (0)