Головна » 2022 » Червень » 22

ОСНОВНІ ХАРАКТЕРНІ ОЗНАКИ, ЩО ВКАЗУЮТЬ НА МОЖЛИВУ НАЛЕЖНІСТЬ ПІДОЗРІЛОГО ПРЕДМЕТА ДО ВИБУХОВОГО ПРИСТРОЮ:

· знаходження в місцях з масовим перебуванням людей (громадському транспорті) без нагляду валізи, пакунка, коробки тощо;

· зовнішня схожість на боєприпаси та піротехнічні вироби;

· наявність на предметі розтяжок, дротів, що тягнуться від предмета, мотузок, скотчу;

· наявність джерел живлення (батарейки, акумулятори тощо), антен з радіопристроєм, годинникового або електронного таймера;

· наявність підозрілих звуків, що лунають від предмета (цокання годинника, сигнали через певний проміжок часу);

· характерний запах (гасу, розчинника, паливно-мастильних і хімічних матеріалів тощо);

· наявність елементів (деталей), що не відповідають їх прямому призначенню;

· наявність сторонніх підозрілих предметів у дверях, вікнах, дереві, закріплених за допомогою дроту, ниток, ... Читати далі »

Переглядів: 89 | Додав: artem_arepyev | Дата: 22.06.2022 | Коментарі (0)

21 червня у Миронівській та Ржищівській міській раді за участі представників Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області відбулася робоча нарада зі створення комісії фахівців структурних підрозділів міських рад, для обстеження та визначення стану готовності захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться на об'єктах закладів освіти територіальних громад. Комісією буде розроблено план заходів щодо обстеження приміщень закладів освіти, щодо можливості їх використання як найпростіших укриттів та план здійснення обстеження таки об'єктів. В ході наради з головою Ржищівської міської ради було окремо розглянуто питання щодо активізації та актуалізації роботи щодо розбудови мережі підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони. Під час спілкування було визначено основні пріоритетні напрямки роботи щодо підвищення рівня захищеності населення громади, та надано зразки буклетів на тему розвитку добровільної пожежної охорони. Даний агітаційний матеріал буде розповсюдж ... Читати далі »

Переглядів: 73 | Додав: artem_arepyev | Дата: 22.06.2022 | Коментарі (0)

21 червня фахівцями відділу організації заходів цивільного захисту Обухівського районного управління взято участь у спеціальному об'єктовому тренуванні, яке пройшло в КНП «Ржищівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги РМР». Темою тренування було: «Порядок дій керівного складу цивільного захисту при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій-гасіння пожежі в кабінеті № 12 денного стаціонару із подальшим проведенням евакуації». В ході тренування було відпрацьовано порядок дій на випадок пожежі, порядок дій при евакуації, перевірено порядок доведення до персоналу інформації про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації, розповіли про особливості гасіння пожеж порошковим і вуглекислотним вогнегасником, а також працівники спробували на практиці застосовувати первинні засоби пожежогасіння.

Також окремо було наголошено про дотримання правил пожежної безпеки в побуті, про заборону спалювання сухої рослинності. Дії при виявле ... Читати далі »

Переглядів: 80 | Додав: artem_arepyev | Дата: 22.06.2022 | Коментарі (0)