Головна » 2022 » Липень » 28 » Вбережемо ліс від вогню!
07:32
Вбережемо ліс від вогню!

У зв’язку із значним потеплінням і відсутністю опадів, що сприятиме підвищенню пожежної небезпеки в лісах, Обухівське РУ ГУ ДСНС України у Київській області звертається до Вас бути обережними з вогнем у межах будь-якої природної території.

Причинами виникнення пожеж у лісі, у більшості випадків, є байдужість і безтурботне ставлення людини до природи: не розкладайте багаття у недозволеному місці, не кидайте недопалки та сірники, не залишайте після відпочинку сміття, бо навіть залишена на сонячній галявині скляна пляшка чи уламок скла фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи і призвести до самозагоряння лісових масивів, не дозволяти дітям гратися з вогнем.

Не випадково на в’їздах до лісу встановлені шлагбауми, аншлаги, що закликають громадян берегти ліс від вогню та від засмічення побутовими відходами.

Пожежа здатна перетворити мальовничі місця відпочинку в згарище з обвуглілими стовбурами. Те, що створювалося природою протягом багатьох років, може миттєво загинути від вогню.

Не будьте байдужими до майбутнього нашої природи! Будьте обережні з вогнем у межах будь-якої природної території, щоб ваша необережність не стала причиною лісової пожежі.

Якщо ж пожежа розгорілася, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше зателефонуйте до служби порятунку за телефоном „101” чи повідомте лісову охорону або органи місцевого самоврядування.

Пам’ятайте! Тільки спільними зусиллями збережемо ліс від вогню.

Переглядів: 77 | Додав: artem_arepyev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar